Νέα απάτη σε βάρος ηλικιωμένων στο Ηράκλειο: “Βγάλτε έξω το χρυσό γιατί τραβάει ρεύμα”!

Μια απίστευτη απάτη σκαρφίστηκαν επιτήδειοι στο Ηράκλειο, καταφέρνοντας να εξαπατήσουν δύο γυναίκες, 75 και 77 ετών. Οι δράστες παρουσιάστηκαν ως υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ και προειδοποίησαν τις ηλικιωμένες ότι στο σπίτι τους υπήρχε διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος. Τις έπεισαν να αποσυνδέσουν τις ηλεκτρικές συσκευές από το δίκτυο. Δεν έμειναν όμως εκεί: προχώρησαν στη «συμβουλή» ότι πρέπει να απομακρυνθούν από το σπίτι και τα χρυσά τους κοσμήματα και να τα βγάλουν στην αυλή μαζί με τις συσκευές, γιατί – όπως ισχυρίστηκαν – «ο χρυσός τραβάει το ρεύμα και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος».

 Οι ανυποψίαστες γυναίκες υπάκουσαν και μέσα σε λίγα λεπτά οι ψευτοτεχνικοί εξαφανίστηκαν μαζί με τα πολύτιμα αντικείμενα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας τρίτος της “παρέας” ήταν εκείνος που περνούσε από τις αυλές των σπιτιών και έπαιρνε τη… λεία, μέχρις ότου γίνουν καπνός όλοι. 

Οι δύο καταγγελίες για τις νέες απίστευτες εξαπατήσεις επιτηδείων έγιναν χθες Τετάρτη στην Αστυνομία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα η Αστυνομία έχει δεχτεί πολλές ακόμη καταγγελίες για παρόμοιες απόπειρες. Οι απατεώνες τηλεφωνούν σε πολίτες, ισχυρίζονται ότι προέρχονται από τον ΔΕΔΔΗΕ και με πρόσχημα μια υποτιθέμενη βλάβη εξασφαλίζουν πρόσβαση στα σπίτια.

Οι αρχές εφιστούν την προσοχή, ειδικά στους ηλικιωμένους, καθώς οι σπείρες αυτές αλλάζουν συνεχώς μεθόδους και ιστορίες προκειμένου να αποσπούν χρήματα, κοσμήματα ή ακόμη και τραπεζικά στοιχεία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί